KEIZERSGRACHT 628

OMSCHRIJVING
Prachtig rijksmonument met originele halsgevel gelegen aan de Keizersgracht met een tuin van ca. 120 m2 (diepte 28 meter) op het zuiden. Het pand omvat 5 bouwlagen plus een kap en een aanbouw van twee lagen. Dit pand is gelegen tussen de gezellige Spiegelstraat en de Vijzelstraat.

INDELING
Begane grond: entree/hal, voorkamer met uitzicht over de gracht en een kamer aan de achterzijde met openslaande deuren naar het
terras, separaat toilet, trap naar achterhuis met een keuken, toiletgroep en een ruime opkamer welke een mooi uitzicht geeft over de achtertuin. Tevens is er een kleine berging/kelder van 1,80 hoog. Toegang tot de tuin van circa 120 m2 op het zuiden.

Eerste verdieping: twee mooie stijlkamers met hoge plafonds en schouwen.

Tweede verdieping: slaapkamer aan de achterzijde, open badkamer met douche, ligbad, wastafel, apart toilet, slaapkamer aan de voorzijde met ruime badkamer.

Derde verdieping: kamer voorzijde, kamer achterzijde, keuken, toilet en vaste trap naar 4e verdieping met kamer aan de voorzijde en  kamer aan de achterzijde, badkamer met ligbad en douche, apart toilet.

Vliering: berging in de kap met een origineel monumentaal hijswiel.

LIGGING
Gelegen binnen de mooie Amsterdamse Grachtengordel aan de Keizersgracht. De Keizersgracht is de middelste van de drie
Amsterdamse hoofdgrachten, genoemd naar keizer Maximiliaan van Oostenrijk. Met een breedte van 31 meter is het de breedste gracht in de binnenstad. Het monumentale pand is gelegen tussen de Spiegelstraat en Vijzelstraat, met het spiegelkwartier, het museumkwartier, de 9-straatjes en de Leidsestraat op loopafstand. Gunstig gelegen ten opzichte van het openbaar vervoer en de metro halte op de Vijzelgracht.

BIJZONDERHEDEN
– Eigen grond;
– Rijksmonument;
– Riante tuin van ca. 120 m2 op het zuiden;
– Thans geregistreerd als bedrijfsruimte op de begane grond en eerste verdieping, een woning op de tweede verdieping en een woning op de derde, vierde en vliering. Bestemming ‘Gemengd 1’ omgevingsvergunning voor 2 woningen.
– totaal gerenoveerd, nieuwe leidingen, schilderwerk binnen en buiten, stucwerk, badkamers, sanitair, vloeren, etc.
– CV combiketel 2020 nevit aquapower